Hozzávalók 24 db-hoz:
- 1 nagy, érett banán
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 4 ek olvasztott margarin
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 4 dl tej
- 1 kk margarin olvasztva a serpenyőbe
- 1 csésze (2,5 dl) szemezett ribizli
A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk,
hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni.
Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten
felengedni és öntsük le alóla a levet.
A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük.
Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal.
Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd
átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.
Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne
a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére.
Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit.
Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd
barnulni, óvatosan megfordítjuk.
Mindkét oldalát kb. 1,5 percig sütjük.
Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli
leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni.
Porcukorral meghintve vagy mézzel
lecsorgatva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése