Hozzávalók 2 főre:
- 4 kisebb, zsenge karalábé
- Só
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 6-7 dkg zsemlemorzsa
- Olaj bőven a sütéshez
A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk.
Előfőzni nem szükséges.
A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk.
Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni.
Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz.
Az egyikbe lisztet szórjuk, a következőbe a tojásokat verjük
fel egy villával és a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
A karalábéról leöntjük a sótól eresztett levet, majd a liszt-tojás-zsemlemorzsa
sorrendben bepanírozzuk.
Olajat forrósítunk és pár perc alatt mindkét oldalukat
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése