Hozzávalók 3 főre:
- 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
- 1 kk só
- 2 tojás
- 6 ek liszt
- 1,2 dl tej
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- Olaj bőven a sütéshez
A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre
vágjuk.
Kiklopfoljuk és meghintjük sóval.
Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.
A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd
beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Legvégül beleszórjuk a magvakat.
Olajat forrósítunk.
A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába
mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda.
A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Amíg minden hús kisül, érdemes a kész husikat alufóliával
lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.
Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs
körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése