Finom, puha a tésztája.
A gyerek alig várta, hogy kihűljön és rögtön el is tüntetett három csigácskát.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 2 tk só
- 5 dkg élesztő
- 5,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg margarin
- 1 dl olaj
Töltelékhez:
- 15 cm hosszú füstölt kolbász darab
- 15 dkg trappista sajt
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 3 dl házi készítésű paradicsomlé
- 2 nagy csipet só
- 1 kk morzsolt oregánó
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót,
vigyázzunk, ne érintkezzen majd az élesztővel, mert az gátolhatja a kelést.
Majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a margarint
és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A kolbászt apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A hagymát megtisztítjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk,
majd a kolbásszal együtt tovább pirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomlevet, a sót, az oregánót, és a
liszttel sűrűre főzzük.
A megkelt tésztát két részre vesszük, így könnyebben tudunk
majd vele dolgozni.
Az egyik tésztát 0,5 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
Rákenjük a kolbászos töltelék felét és meghintjük a reszelt
sajt felével.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
Egy éles késsel 2
cm vastag csigákat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe
fektetjük őket.
Hagyjuk még 30 percet kelni. Addig a másik tésztából is
elkészítjük a csigákat.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
37 db csiga lett ebből az adag tésztából.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése