Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
- 1 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vaníliás pudingpor
A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A
gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint
növelhető. Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi
bele.
Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe
csorgatjuk és hagyjuk felforrni.
Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk,
hogy ne nyomják el a barack ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése