Hozzávalók 4 főre:
- 4 nagyobb alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 nagy csipet só
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 4 db szegfűszeg
- 1 tasak vaníliás cukor
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt
apróra vágjuk.
Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, fahéjjal,
cukorral, szegfűszeggel és felöntjük vízzel.
Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel
csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és
állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Mentalevéllel díszítve langyosan vagy behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése