- 1 nagy fej kelkáposzta
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 2 nagyobb krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt fekete bors
- 1 púpos ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 ek olaj
- 1 dl tejföl
- 7 szál virsli
A kelkáposztát megmossuk, a torzsát kivágva a leveleket apróra vágjuk.
Egy fazékban felöntve vízzel feltesszük főni.
A répát, petrezselymet és a krumplit megtisztítjuk,
meghámozzuk, előbbi kettőt karikára, utóbbit kockára vágjuk.
Beleszórjuk a levesbe.
A fűszereket, bors, só belehintjük,a megtisztított fokhagymát is beletesszük.
A virsliket felkarikázzuk.
A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve
beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük.
Ha megpuhultak a zöldségek, a leves léből kivéve
csomómentesre hígítjuk a rántást, majd a levesbe öntjük folyamatos kevergetés
mellett.
Beletesszük a virsliket és felforraljuk.
Holnap fogom elkészíteni, már alig várjuk, milyen lesz :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!