Most, hogy van friss, új zöldség, még finomabb és ízletesebb.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 szál sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemlevél
- 2 szál zellerlevél
- 1 fehér húsú paprika
- 3 db krumpli
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 tk házi készítésű darált paprika
A gombóchoz:
- 3 csirkemáj
- 2 tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 kk só
- 2 csipet bors
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk,
a krumplit és a karalábét felkockázzuk.
A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk,
belerakjuk a darált paprikát és a megtisztított, egész hagymát.
A paprikát kicsumázzuk, beletömködjük a petrezselyem- és
zellerlevelet és az egészet a levesbe dobjuk.
A csirkemájakat egy kés tompa oldalával, nem a vágó
oldalával egy vágódeszkán elkaparjuk, az eres részt eltávolítva, egy tálkába
tesszük.
A májhoz adjuk a tojásokat, a lisztet, zsemlemorzsát, sót,
borsot és az apróra vágott petrezselyemlevelet.
Jól összekeverjük.
Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a krumplit.
Amikor a leves újra forr, egy teáskanalat belemártunk a
levesbe, így könnyebben leválik a gombóc, és egy kevéske tölteléket veszünk a
kanálra, óvatosan a levesbe engedjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a
gombóc massza.
Mire a krumpli megpuhul, a gombócok is megfőnek.
Tálalás előtt az egész hagymát és a levelekkel töltött
paprikát eltávolítjuk a levesből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése