Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 0,5 citrom reszelt héja
Mártáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Szükség lesz még:
- 1 éles késre
- 1 vastagabb szívószálra
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal,
a cukorral és a vaníliás cukorral.
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport,
majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Reszeljük bele a citrom héját.
Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a
tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra.
Vágjuk 2,5*3-3,5
cm méretű téglalapokra.
Minden tésztadarab két-két sarkából vágjunk le keveset.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol
egymástól.
A szívószállal készítsünk lyukat a cérnának.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel
megsütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni.
Olvasszunk fel kb. 10 dkg étcsokoládét két ek olajjal vízgőz
felett.
Mártsuk bele a filterek alját.
Tegyük szikkadni sütőpapírra.
Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.
Kb. 70 db teafilter lesz ebből az adagból.
A horgolt terítő Anyósom keze munkáját dícséri.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése