0
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 1 közepes cékla (tisztítás után mérve 20 dkg)
- 1 tojás
- 11 ek cukor
- 12,5 dkg margarin
- 15 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2,5 dl tej
- 4 dkg étcsoki
- 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
Bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. (Nekem ez kb. 1 óra
volt.)
A vizet leöntve hagyjuk kihűlni, majd a héját levágjuk.
A céklát kisebb darabokra törjük (én egy krumpli törővel
végeztem ezt a műveletet) vagy apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük. A muffin formát kikenjük margarinnal.
A csokit késsel apróra daraboljuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sütőport.
A tojást a cukorral és a margarinnal habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva
sűrű masszává keverjük.
Beleöntjük a céklát, majd a csoki darabokat és jól
összekeverjük.
A masszát egyenletesen elosztjuk a muffin sütő 12
mélyedésében.
(A nyers céklás tészta hihetetlen pink színe teljesen eltűnt mire kisült.)
160 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni, mert a csoki még folyik mikor
kiemeljük a sütőből.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése