Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- ½ leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20/-os)
- Pirított szalonna kockák a tálaláshoz
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a
vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4
nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.
Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.
Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát.
Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.
Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit.
Majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.
Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése