Én is pont így voltam vele, mikor a Párom elejtett egy megjegyzést, hogy egyszer majd vaníliás karikát süssek. Akkor már tudtam, hogy a névnapjára elkészítem. Így is lett.
Azért adtam neki ezt a nevet, mert nem volt két olyan karika szaggatóm, ami igazán jó lett volna, ezért a linzer szaggatóval és egy kis virág formával készítettem a "karikákat".
Féltem, hogy majd hogyan fogom a csokiba mártani, hogy szép legyen. Megfogtam a hüvelyk és a mutató ujjammal a süti két szélét felülről, óvatosan beleengedtem az alját a csokiba, forgattam rajta jobbra-balra egyet, és papírra tettem. Azt hiszem alaptalan volt a félelmem, mert jól lehetett vele dolgozni.
58 db csokis finomság lett belőle.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- Csipet só
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal,
a cukorral és a vaníliás cukorral.
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport,
majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra.
Szaggassunk ki közepes méretű karikákat, majd azok
belsejéből egy kisebbet.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal olvasszuk fel lobogó víz felett.
Mártsuk bele a karikák alját és tegyük szikkadni
sütőpapírra.
Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése