Olyan finom illata van, mikor kinyitom az üvegcse tetejét, mindig az a fokhagymás pirítós jut eszembe, amit Apukám régen annyira szeretett.
Természetesen minden olyan ételhez felhasználhatjuk, amibe fokhagyma kerül: sajtos-tejfölös lángos, tepsis csirke, tejfölös mártogatós salátákhoz és még sorolhatnám.
Sokkal erősebb, mint a tubusos fajta, ezért érdemes figyelni, hogy a finomságokba mennyi kerül belőle.
Hozzávalók 1 kis üveg bébiételnyi adaghoz:
- 3 fej fokhagyma
- 1 púpos tk só
- 5 ek étolaj
A fokhagymákat alaposan megtisztítjuk, a héjukat lehúzzuk. A
hibás részeket kivágjuk.
Ha nagyok a gerezdek, akár szét is vághatjuk.
Egy mélyebb edénykébe tesszük, rákanalazzuk az olajat.
Merülő mixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sót.
Egy előre kimosott, kifertőtlenített és kiszárított üvegbe
kanalazzuk.
Kupakkal lezárva a hűtőben tároljuk.
Andikám! Örömteli meglepetés, hogy blogot nyitottál!!! SOK SIKERT kivánok minden jóval, Torma :)
VálaszTörlésui: Gyakori látogatód leszek!
Kedves Torma, Köszönöm szépen. Örülök, hogy itt vagy :-), kellemes nézelődést és jó sütögetést kívánok!
TörlésWow ez de milyen jó ötlet! El készítem most azonnal :D
VálaszTörlés:-D
TörlésMár el is készítettem és meg osztottam a saját olvasimmal is. Természetesen forrásként Téged meg jelöltelek és ide irányítottam azt aki érdeklődik :)
VálaszTörléshttp://naploszeruseg.blogspot.de/2013/09/fokhagyma-krem-hazilag.html
Ügyes vagy. Jó sütögetést kívánok vele. Köszönöm, hogy megemlítettél, igazán kedves vagy :-)
TörlésMeddig áll el hűtőben?
VálaszTörlésPár hétig biztosan.
Törlés