Hozzávalók 6 főre:
- 1 nagy csirkemell filé (kb. 60 dkg)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 zsenge karalábé
- 1 zsenge zeller fele
- 20 dkg zöldborsó
- 3 közepes krumpli
- 10 dkg karfiol
- 10 dkg kelbimbó
- 1 púpos tk só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 ek morzsolt tárkony
- 1 leveskocka
- 3 dl főzőtejszín
A csirkét és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. Előbbit felkockázzuk
és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított krumplit, zellert, kockára, a répát és a
petrezselymet karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük, a vöröshagymát
felkockázzuk.
Egy közepes fazékban az olajat felforrósítjuk, majd a
hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Rátesszük a zellert, karalábét, répát, petrezselymet.
Rászórjuk a sót, borsot, tárkonyt és beletesszük a
leveskockát.
Ha már a hús majdnem puha, mehet bele a krumpli és a
zöldborsó, majd a vége előtt 6-7 perccel a karfiol és a kelbimbó.
A tejszínt pár ek meleg leves levével bemelegítjük és lassan
a levesbe csorgatjuk.
Pár perc főzés után elzárjuk.
Aki szereti a pikáns ízvilágot, facsarhat bele kevéske
citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése