Finom tízórai kerekedett belőle.
Annyira kell figyelni a sütéskor, hogy ha a tészta lekerül egy kis málna darabról, akkor éghet a serpenyőben. Ilyenkor érdemes egy konyhai papírtörlővel kitörölni és újra kikenni egy kevés margarinnal.
Hozzávalók kb. 10 db nagyobb palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 2 ek olvasztott margarin
- 2 tojás
- 2 púpos ek cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg málna
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A margarint elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a
tojásokkal.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan
adagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk.
A megtisztított málnát egy kicsit összedaraboljuk, majd a
palacsinta tésztába keverjük.
A forró serpenyőt az első palacsinta előtt kikenjük egy pici
margarinnal, majd egy merőkanál palacsintát teszünk a közepére.
Ha kezdenek megjelenni pici buborékok, megfordítjuk és a
másik oldalát is megsütjük.
Porcukorral meghintve, esetleg mézzel vagy pudinggal
lecsorgatva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése