Hozzávalók 4 főre:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 kk só
- 1 dl olaj
Feltéthez:
- 0,5 üveg gombás bolognai szósz
- 15 dkg száraz szalámi
- 10 dkg trappista sajt
Forma kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 tk liszt
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, az olajat, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
Egy pizza sütő formát (26*5 cm) kikenünk margarinnal és
megszórjuk liszttel.
A sajtot lereszeljük, a szalámit 2-3 mm vékony félkarikára
vágjuk.
A megkelt tésztát a formába borítjuk, szépen ellapítjuk, kis
peremet kialakítva.
Megkenjük a szósszal.
A szalámit szépen rárakjuk, majd megszórjuk a sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése