Hozzávalók:
Mérőnek a joghurtos poharat használtam.
Tésztához:
- 1 pohár (300 g) liszt
- 3/4 tasak sütőpor
- 3 tojás
- 1 pohár cukor (200g)
- 1 pohár (315 g) erdei gyümölcs ízesítésű joghurt
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 250 g ribizli
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk liszt a ribizli szórásához
Tepsi kikenéséhez:
- 20 g margarin
- 1 ek liszt
A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn
hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és
megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb
fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan
összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a
kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát,
majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő
mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd
kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk liszttel és a süti
tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése