Egy finom omlett és már jól indul a nap.
A szalonnát jól kiegészíti a gomba. Fincsi, laktató.
Hozzávalók 1 főre:
- 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
- 4 közepes csiperkegomba
- 3 tojás
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 3 szál petrezselyemlevél
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű
serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, rádobjuk a
gombát és pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.
A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük szerecsendióval,
kicsit felverjük egy villával.
A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a pirított
gombát, majd a szalonnát.
Legvégül pedig megszórjuk a megmosott, apróra vágott
petrezselyemlevéllel.
Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva,
melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése