Hozzávalók 1 főre:
- 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
- 2 szál újhagyma
- 3 tojás
- 1 csipet bors
A megtisztított újhagymát a zöld szárával vékonyra
karikázzuk, a tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük
egy villával.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy közepes méretű serpenyőben
zsírjára pirítjuk.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat.
A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a hagymát,
majd a szalonnát.
Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva,
melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése