Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 nagyobb tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
A sütőt előmelegítjük.
A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb
darabokra vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a
szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót
formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a
kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki
könnyen megégetheti a kezünket.
Ebből az adagból nekem 32 db lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése