Hozzávalók 18 buktához:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 tojás sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 7 dkg olvasztott margarin
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg áttört sütőtök
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál fahéj
Tészta kenéséhez:
- 8 dkg olvasztott margarin
- 0,5 dl tej
Tepsi kenéséhez:
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy
evőkanál cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a
vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás
sárgáját és az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt
duplájára kelesztjük.
A túrót egy villával alaposan áttörjük, majd hozzákeverjük a
sütőben megsütött sütőtököt, aminek a héját előzőleg eltávolítottuk.
Beleszórjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot és belecsorgatjuk a
mézet, majd alaposan átforgatjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és
téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
Négy egyenlő széles csíkra vágjuk, a csíkokból pedig
téglalap alakú darabokat.
A túrókrémet egyenlően halmozzuk a tésztalapokra.
A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk,
majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét.
A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét
benyomkodjuk.
Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe rakjuk a buktákat
egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk
egy konyharuhával.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése