Hozzávalók 12 gyűrűhöz:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 10 dkg trappista sajt
- 2 tk só
- 5,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- 15 dkg trappista sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot,
beleszórjuk a sót és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró
tejben, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal
együtt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 12
egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.
Majd a hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt
alulra fordítjuk.
Két tenyerünk alatt sodrunk rajta kettőt.
A két végét összefordítjuk, egymásba toljuk és a tészta
széleket összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert
még nőni fognak.
Hagyjuk 20 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a gyűrűket, majd
megszórjuk bőven reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt barnára
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése