Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2,5 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 tk só
Feltéthez:
- 2,5 dl tejföl
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 20 dkg csirkemellsonka
- 1 kisebb, zsenge cukkini
- 1 közepes fej lila hagyma
- 5 dkg csemegekukorica
- 10 szem koktélparadicsom
- 10 dkg trappista sajt
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot
és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat,
majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni).
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A sonkát felcsíkozzuk. A sajtot lereszeljük
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát
félkarikára, a koktélparadicsomokat félbe, a cukkinit 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk.
A kukoricát lecsöpögtetjük
A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk és
belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.
Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés margarinnal és megszórunk
kevéske liszttel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, a
tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
Lekenjük a tejföllel, befedjük a sonkával, ráhelyezzük a
cukkini karikákat, a félbe vágott paradicsomokat, megszórjuk a kukoricával, a
lila hagymával.
Meghintjük a sajttal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése