PrintFrendly

2013. október 8., kedd

Egyszerű tejfölös zöldbableves

Ez az a leves, amit minden zöldbab szezonban elsőként elkészítek a friss zöldbabból. Férjem kedvence, pedig nem igazán rajong a levesekért. Minden évben sokat vetünk a kertbe, és sokat teszek el belőle télre is. Az elkészísét természetesen Anyukámtól tanultam.


Hozzávalók 6 főre:
*1 kg zöldbab
*1 tk házi ételízésítő
*1 tk só
*2 ek liszt
*3 ek olaj
*1 tk őrölt pirospaprika
*3 dl tejföl
    A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. 
    Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani.
    Egy fazékban dupla mennyiségű vízben feltesszük főni, és ízesítjük a fűszerekkel.
    Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
    A meleg leves levéből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és folyamatosan kavargatva beleengedjük.
    Melegen kínáljuk.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése