Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg megsütött sütőtök
- 31,5 dkg tejföl
- 1,5 dl olaj
- 5 dkg durvára vágott törökmogyoró
- Pár ek házi meggydzsem
- 2-3 ek porcukor a tetejére
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
A sütőt előmelegítjük.
A megsütött sütőtököt egy villával pürésítjük.
A törökmogyorót egy éles késsel durvára vágjuk.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és
megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukrokkal gépi habverővel a legmagasabb
fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzáadjuk a sütőtököt.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet, a mogyorót és
alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát.
180 fokon hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk.
Az egyiket megkenjük lekvárral, majd ráfektetjük a másik
lapot.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése