Hozzávalók 6 főre:
- 1 nagy csirkemell filé (kb. 60 dkg)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 3 közepes krumpli
- 15 dkg kelbimbó
- 1 púpos tk só
- 1 késhegynyi őrölt feketebors
- 1 ek morzsolt tárkony
- 1 leveskocka
- 3 dl főzőtejszín
A csirkét és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. Előbbit
felkockázzuk és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított krumplit kockára, a répát és a petrezselymet
karikára vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
A konzerv gombát átmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy közepes fazékban az olajat felforrósítjuk, majd a
hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Rátesszük a gombát, répát, petrezselymet, felengedjük vízzel.
Rászórjuk a sót, borsot, tárkonyt és beletesszük a
leveskockát.
Ha már a hús majdnem puha, mehet bele a krumpli, majd a vége
előtt 6-7 perccel a kelbimbó.
A tejszínt pár ek meleg leves levével bemelegítjük és lassan
a levesbe csorgatjuk.
Pár perc főzés után elzárjuk.
Aki szereti a pikáns ízvilágot, facsarhat bele kevéske
citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése