Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg pulykamell filé
- 1 óriási fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 ek olaj
- 20 dkg gomba
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 közepes paprika
- 2 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk pirospaprika
- 2 csapott ek liszt
- 3 dl tejföl
A pulyka húst alaposan megtisztítjuk és vékony, kb. 3 cm hosszú csíkokra vágjuk,
hagyjuk lecsöpögni.
A gombát, ha konzervet használunk, átmossuk és
lecsöpögtetjük.
A szalonnát egész vékony csíkokra szeljük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát nagyobb kockára, a
paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apróra vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk. (Én még keveselltem a
zsiradékot, ezért adtam hozzá 4 ek olajat.)
Hozzáadjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk, majd a
lecsöpögött húst, amit fehéredésig pirítunk.
Ezután rátesszük a gombát, a paprikát, a paradicsomot.
Meghintjük a sóval, borssal, paprikával.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt
addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük.
Ha puha a hús, lassan hozzáadjuk a habarást és hagyjuk
felforrni.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése