PrintFrendly

2013. október 9., szerda

Bakonyi pulykatokány

Ez egy nagyon ízletes húsétel, amit kicsit időigényes elkészíteni az előkészületek miatt, de szerintem igazán megéri. A füstölt szalonna kellemesen, de nem túl intenzíven érezhető benne. Főtt tészta illetve nokedli köret kiváló hozzá.


Hozzávalók 4 főre:
  • 60 dkg pulykamell filé
  • 1 óriási fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 ek olaj
  • 20 dkg gomba
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 közepes paprika
  • 2 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk pirospaprika
  • 2 csapott ek liszt
  • 3 dl tejföl
A pulyka húst alaposan megtisztítjuk és vékony, kb. 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, hagyjuk lecsöpögni.
A gombát, ha konzervet használunk, átmossuk és lecsöpögtetjük.
A szalonnát egész vékony csíkokra szeljük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apróra vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk. (Én még keveselltem a zsiradékot, ezért adtam hozzá 4 ek olajat.)
Hozzáadjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk, majd a lecsöpögött húst, amit fehéredésig pirítunk.
Ezután rátesszük a gombát, a paprikát, a paradicsomot.
Meghintjük a sóval, borssal, paprikával.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük.
Ha puha a hús, lassan hozzáadjuk a habarást és hagyjuk felforrni.
Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése