PrintFrendly

2013. október 17., csütörtök

Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok

Nem is gondoltam volna, hogy a sült hagyma ilyen finom lehet. Először készítettem ezt az ételt, de azt hiszem nem utoljára. Nem kell sokat törődni vele, a sütő elvégzi a munka nagy részét.
Hozzávalók 3 főre:
  • 3 egész csirkecomb
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 0,5 dl olaj
A vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit karikára vágjuk.
Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a hagymakarikákat.
A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük vele a combokat. A hagymaágyra fektetjük.
Meghintjük sóval, borssal. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.
Alufóliával lefedjük és hideg sütőbe tolva 220 fokon 90 percet puhítjuk. A fóliát eltávolítva további 35 percet pirítjuk. Félidőben megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk kellőképpen megpiruljon.
Melegen, tarhonya körettel és ízlés szerint sült hagymával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése