Hozzávalók 3 főre:
- 3 egész csirkecomb
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 0,5 dl olaj
A vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit
karikára vágjuk.
Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a
hagymakarikákat.
A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük vele a combokat. A
hagymaágyra fektetjük.
Meghintjük sóval, borssal. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.
Alufóliával lefedjük és hideg sütőbe tolva 220 fokon 90
percet puhítjuk. A fóliát eltávolítva további 35 percet pirítjuk. Félidőben
megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk kellőképpen megpiruljon.
Melegen, tarhonya körettel és ízlés szerint sült hagymával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése