Hozzávalók 2 főre:
- 1 nagy csirkemell filé
- 1 kis doboz natúr joghurt (1,5 dl)
- 1 nagy csipet só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor metélőhagyma
- 2 ek olaj
A mellet alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Ha vastagabbra sikerül vágni, kicsit megklopfolhatjuk.
Meghintjük sóval.
A metélőhagymát megmossuk, konyhai papírtörlővel kicsit
megtörölgetjük, és nagyon apróra vágjuk.
A joghurtot egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, a
metélőhagymát és jól összeforgatjuk.
Egy kisebb méretű jénai edényt kikenünk olajjal.
A hús szeleteket egyenként megforgatjuk a hagymás
joghurtban, majd a jénaiba fektetjük.
A maradék pácot rákanalazzuk.
Letakarva kb. 2-3 órára hűtőbe pihentetjük. Még jobb, ha
előző este bepácoljuk.
Előmelegített sütőben 45 perc alatt lefedve 200 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Apróra vágott metélőhagymával megszórva, párolt rizzsel,
melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése