Hozzávalók 7 tekercshez:
Palacsinta tésztához:
- 3 tojás
- 1 púpos kk só
- 12 púpos ek liszt
- 480 ml tej
- 0,5 dl olaj
Sonkakrémhez:
- 20 dkg csirkemellsonka
- 1 tubus sonkás sajtkrém (100g)
- 5 dkg trappista sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kis csokor friss metélőhagyma (vagy 1-2 újhagyma szára)
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 3 kisebb tojás
- 7 dkg zsemlemorzsa
- 7 db fogpiszka a tűzéshez
- Olaj bőven a sütéshez
Először a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a
sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan
adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Legvégül az olajat keverjük bele.
Egy felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
(Nekem most 7 db nagyobb és picit vastagabb palacsinta sült
ebből a mennyiségű tésztából.)
A töltelékhez a sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy húsdarálón
ledaráljuk. (Én most a gyorsaság és az egyszerűség kedvéért a fokhagymanyomón
toltam át.
A sonkához adjuk a sajtkrémet, amivel jól összekeverjük,
majd meghintjük sóval, borssal, végül belereszeljük a sajtot.
A metélőhagymát egész apróra vágjuk.
A kéz melegre hűlt palacsintákat szépen kiterítjük és
elosztjuk rajtuk a sonkakrémet, amit a palacsinták közepén kicsit elterítünk.
Megszórjuk a metélőhagymával.
Majd a következő módon formázzuk: a palacsinta két oldalát
behajtjuk, és alulról elkezdjük feltekerni, majd egy fogpiszkával megtűzzük.
Előkészítünk 3 tálkát. Az elsőbe töltjük a lisztet, a
másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a zsemlemorzsát. A
fenti sorrendben a megtűzött palacsintákat bepanírozzuk.
Bő olajat forrósítunk és a palacsintákat pár perc alatt szép
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, párolt rizzsel kínáljuk. A fogpiszkáról ne
felejtsünk el szólni az étkezőknek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése