Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg sütőtök (megsütve, kb. egy nagyobb tök feléből)
- 3 kisebb alma (megtisztítva 25 dkg)
- 2 ek cukor
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 ek méz
- Pár db pirított dióbél
A megsült sütőtök héját eltávolítjuk, majd a tököt egy
kisebb fazékba rakjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük és a gyümölcsöt
darabokra vágjuk, a tökhöz adjuk.
Annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje.
Meghintjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval.
Fedő alatt addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul. (Ez pár
perc.)
Merülő mixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, ha túl sűrű, adhatunk hozzá kevés
tejet.
Pár percre visszatesszük főni.
Ha elzártuk, belekeverjük a mézet.
Durvára vágott, száraz serpenyőben megpirított dióval
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése