PrintFrendly

2013. október 5., szombat

Metélőhagymás-szalonnás omlett

Ez egy tartalmas, energia dús reggeli. Metélőhagyma hiányában akár újhagymával is készíthető.
Hozzávalók 1 főre:
  • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
  • 1 kis csokor friss metélőhagyma
  • 3 tojás
  • 1 csipet bors
A megtisztított metélőhagymát apróra vágjuk
A szalonnát vékonyra csíkozzuk és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával.
A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat.
A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a szalonnát, majd a hagymát.
Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése