Akár a reggeli kávé mellé vagy uzsonnára is kiváló kísérő. Tetszés szerint variálható a feltét, kiegészíthető akár felvágottal, zöldségekkel, lila hagymával is.
Hozzávalók 25 rúdhoz:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2,5-3 dl tej
- 2 ek só
- 1 nagypohár tejföl (3,3 dl)
- 1 tojás sárgája
- 15 dkg olvasztott margarin
- 1 ek. zsír
Szószhoz:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 3 dl házi paradicsomlé
- 1 tk. só
- 1 tk. cukor
- 1 púpos ek liszt
- 1 csipet bors
- 1 csipet oregánó
Tetejére:
- 20 dkg reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A
liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a margarint, a tojás
sárgáját, a zsírt és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a szószt. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, és 1 ek liszttel kicsit besűrítjük.
A sajtot lereszeljük, és a tepsiket kikenjük margarinnal vagy sütőpapírral kibéleljük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges téglalapokat vágunk belőle. ( Az enyémek kb. 5*10 cm-eseket lettek. )
A szószt egyenletesen elosztjuk a rudakon, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegítjük a sütőt. Tepsikbe fektetjük a rudakat, és kb. 30 percet még kelesztjük.
180 fokon 13 perc alatt megsütjük.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a szószt. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, és 1 ek liszttel kicsit besűrítjük.
A sajtot lereszeljük, és a tepsiket kikenjük margarinnal vagy sütőpapírral kibéleljük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges téglalapokat vágunk belőle. ( Az enyémek kb. 5*10 cm-eseket lettek. )
A szószt egyenletesen elosztjuk a rudakon, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegítjük a sütőt. Tepsikbe fektetjük a rudakat, és kb. 30 percet még kelesztjük.
180 fokon 13 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése