Nem egy túl édes finomság, tökéletesen kiegészíti a tetejére csorgatott aranyló méz. Reggelire, tízóraira vagy ebéd utáni desszert gyanánt.
Hozzávalók 26 db kisméretű palacsintához:
- 20 dkg megsütött sütőtök pürésítve
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 4 ek olvasztott margarin
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 késhegynyi fahéj
- 5 dl tej
- 1 tk margarin olvasztva a serpenyőbe
A sütőben puhára sütött tök héját eltávolítjuk, a tököt
egy kanál segítségével pürésítjük.
A tojásokat elkeverjük a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal
és a sütőtökkel.
A lisztbe szórjuk a sütőport, a fahéjat, majd átforgatjuk,
és a tojásos masszába keverjük.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű
masszává kavarjuk.
Egy palacsintasütőt felforrósítunk és megolvasztunk rajta kevés margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a serpenyő közepére.
Mindkét oldalát kb. 1,5 percig sütjük. Akkor jó, ha már pici buborékok jelennek meg a tésztán.
Mézzel lecsorgatva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése