A combokhoz sült krumplit kínáltam köretként, de krumplipüré is illek hozzá.
Érdekes lehet, de a fogadott Nagyinktól kapott mézédes körte befőtt volt az husi és a krumpli mellé. Érdemes kipróbálni, ha valaki szereti az édeset együtt a sós ízzel.
A gyerekek már elég türelmetlennek bizonyultak, ezért csak pár kattintásra volt lehetőségem, elég puritán a kép, de majd legközelebb...
Hozzávalók 3 főre:
- 6 db hosszú csirkecomb
- 0,5 dl olaj
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk morzsolt rozmaring
A husikat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük.
Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, majd belefektetjük a
combokat.
Meghintjük a sóval, borssal és a rozmaringgal.
A húsok közé öntünk 0,5 dl vizet.
Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 200 fokon 45
percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 35 percet pirítjuk. Néha
meg-meglocsoljuk a levével, hogy ne száradjon ki nagyon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése