Öntött karfiol lett a köret hozzá.
Hozzávalók 3 főre:
- 3 egész csirkecomb
- 1 dl olaj
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 2 tk morzsolt majoránna
- 2,5 dl sör
A combokat alaposan megtisztítjuk, olajjal kikent tepsibe
fektetjük.
Meghintjük a sóval, borssal, majoránnával.
A husik közé öntjük a sört. Alufóliával lefedve 220 fokon
hőlégkeveréssel 1 órát puhítjuk.
A fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.
Öntött karfiol:
- 50 dkg karfiol
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 10 dkg trappista sajt
- 4 ek tejföl
- 2 dkg margarin
- 2 ek zsemlemorzsa
A rózsáira szedett és megtisztított karfiolt sós vízben
roppanósra főzzük, leszűrjük.
Egy jénai tálat kikenünk margarinnal és megszórjuk
zsemlemorzsával.
A karfiolt a jénaiba rendezzük.
Meghintjük sóval, borssal.
A sajtot lereszeljük. A tejfölt a sajt felével elkeverjük,
majd a karfiol tetejére kanalazzuk.
A maradék sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 perc alatt világos
barnára pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése