Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg fehér bab
- 3 kisebb szál sárgarépa
- 1 tojásból készült házi csipetketészta
- 1 kisebb babérlevél
- 1 púpos kk só
- 2 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 2 csapott ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
A babot alaposan megtisztítjuk. Én most konzervet
használtam, ami előfőzött, ezért azt csak jól átmostam és hagytam lecsöpögni.
A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
A répát felengedjük vízzel és feltesszük főni.
Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót
és a borsot.
Ha már roppanós a répa, hozzáadjuk a csipetkét. Ha már puha
a tészta, beleöntjük a lecsöpögött babot.
Hagyjuk még főni, míg elkészítjük a rántást.
A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban. Kis lángon
világosra pirítjuk. Kevéske, kb. 0,5
dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a
fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.
Ha már eléggé megpuhultak az alkotóelemek, a leves levéből
pár kanállal merünk a rántásba és az egészet a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése