Hozzávalók 14 db muffinhoz:
- 1 nagyobb banán
- 1 nagyobb alma
- 15 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 12,5 dkg margarin
- 11 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 tk őrölt fahéj
- 2-3 dkg margarin a forma kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő formát kikenjük
vékonyan margarinnal.
A lisztet egy tálkába kanalazzuk és elkeverjük benne a
sütőport.
Egy másik edénykében a banánt egy villával összetörjük.
Egy harmadik tálba megolvasztjuk a margarint, amit a
cukorral, vaníliás cukorral és a tojással habosra keverünk.
Hozzáadjuk a banánpépet, a fahéjat.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kiemeljük, majd a
gyümölcshúst apró darabokra vágjuk, és a masszába szórjuk.
Végül a sütőporos liszttel összeforgatjuk, a tejet
fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a kikent formákban.
170 fokos sütőbe tesszük, ahol 30 perc alatt alul-felül
sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Porcukorral finoman meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése