PrintFrendly

2013. október 8., kedd

Almadarabos-banános muffin

Sajnos amióta oviba viszem reggel és délben hozom a gyereket, a közötte lévő időben nem igazán van lehetőségem főzni és sütögetni. Ezért délután vagy este készítem el a következő napi ételt, finomságot. Most is ez történt. Megsült a muffin és a konyha ablakon besütő lemenő nap fényénél sikerül egy gyors képet fotózni. Persze a reggelire szánt édesség nagy része már este elkopott, de sebaj. Ez az jelenti, hogy ízlett a családnak ez a puha, az almától kissé szaftos minisüti. 


Hozzávalók 14 db muffinhoz:
  • 1 nagyobb banán
  • 1 nagyobb alma
  • 15 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 12,5 dkg margarin
  • 11 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2-3 dkg margarin a forma kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő formát kikenjük vékonyan margarinnal.
A lisztet egy tálkába kanalazzuk és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik edénykében a banánt egy villával összetörjük.
Egy harmadik tálba megolvasztjuk a margarint, amit a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással habosra keverünk.
Hozzáadjuk a banánpépet, a fahéjat.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kiemeljük, majd a gyümölcshúst apró darabokra vágjuk, és a masszába szórjuk.
Végül a sütőporos liszttel összeforgatjuk, a tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a kikent formákban.
170 fokos sütőbe tesszük, ahol 30 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Porcukorral finoman meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése