Hozzávalók 3 főre:
- 70 dkg csont nélküli sertéscsülök
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
- 2 nagy gerezd fokhagyma
A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm)
darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron
üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával.
Rázúzzuk a megtisztított fokhagymát és hozzáadjuk a darált
pirospaprikát.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Ez nálam
most 90 perc volt.)
A fedőt levéve hagyjuk a felesleges vizet elfőni.
Melegen, sós vízben főtt krumplival és savanyú uborkával
kínáljuk.
Kipróbáltam...ide járok,ha főzni akarok !
VálaszTörlés