Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 kk só
- 1 tk instant élesztő
- 1 dl meleg víz
- 1 ek olvasztott margarin
- 3 ek szezámmag
A lisztet egy tálba szitáljuk.
Beleszórjuk a sót és az élesztőt.
Beleöntjük a meleg, de nem forró vizet és a
margarint.
Alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vastag, téglalap alakra
nyújtjuk.
1 cm széles csíkokat
vágunk és hengerré sodorjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Egy kis ecset segítségével lekenjük vízzel, majd megszórjuk
a szezámmaggal.
250 fokra (maximális hőfokon) előmelegített sütőben
hőlégkeveréssel 7 perc alatt ropogósra sütjük
2 tepsi kenyérrudacska lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése