Hozzávalók 1 nagyobb gyümölcskenyérformához (26*12*7,5cm):
- 50 dkg alma (ez kb. 60 dkg feldolgozás előtti súly)
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 nagyobb tojás
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg dió
Tepsihez:
- 2 ek margarin
- 2 ek zsemlemorzsa
Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán
lereszeljük és a cukorral elkeverve hagyjuk állni. Nem szükséges kicsavarni.
A formát kikenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport
és a vaníliás cukrot.
A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk
és a mazsolával együtt a lisztbe szórjuk.
Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát.
Jól összekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk. Nem tölti be az egész
formát.
Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon hőlégkeveréssel 35-40
perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Nekem a sütés felénél eléggé barnult a teteje, ezért a
középső rácsról az alsóra helyeztem.
Ha megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintjük és egy éles késsel szeleteljük.
Szeretettel köszöntelek!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm ezt a sok finom receptet. Üdvözlettel.. Sályiné
Köszönöm szépen, örülök, ha tetszenek :-)
Törlés