Hozzávalók 60 db pogácsához:
- 10 dkg darált törökmogyoró
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 20 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 szem törökmogyoró
A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral és a
darált mogyoróval.
Egy másik tálban a szobahőmérsékletű margarint habosra
kavarjuk a cukrokkal és a tojás sárgájával. ( A fehérjére a végén lesz
szükség.)
A két részt alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba rakjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük. A tepsi(ke)t kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk és átgyúrjuk.
Egyenként 30
cm hosszú rudat sodrunk.
A rudakat 2 cm-es darabokra vágjuk.
Golyókat formázunk.
Egy fakanál végével nem túl mély lyukat nyomunk a pogácsák
közepébe.
A mélyedéseket lekenjük a tojás fehérjével és 1-1 szem egész
mogyorót nyomunk bele.
Tepsibe sorakoztatjuk és a középső bordamagasságon, 180
fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Finom süti, mi is nagyon szeretjük. Biztosan örülni fog a megajándékozott! :)
VálaszTörlés:-) Volt öröm :-)
Törlés