Hozzávalók 8 főre:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 80 dkg csirke mellfilé
- 40 dkg tarkabab
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb petrezselyem
- 3 nagyobb krumpli
- 1,5 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált pirospaprika
- 2 csapott ek liszt
- 2 ek olaj
A babot meleg vízbe áztatjuk pár óra hosszára, hogy
könnyebben megpuhuljon. Az még jobb, ha előző este megtesszük. A húst megmossuk,
felkockázzuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a vöröshagymát
felkockázzuk, a sárgarépát és a petrezselymet félkarikára, a krumplit nagyobb
kockára vágjuk.
A vöröshagymát felforrósított zsíron üvegesre pároljuk.
A húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a
babot, a sárgarépát, a petrezselymet.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával,
belekanalazzuk a darált paprikát és felengedjük vízzel.
Ha a bab és a hús is megpuhult, hozzáadjuk a krumplit.
A lisztet az olajjal egy tálkában összekeverjük és világosra
pirítjuk. A levesből merve pár ek lével csomómentesre keverjük, és folyamatos
kavargatás mellett a levesbe öntjük.
Ha a krumpli is megpuhult, elzárhatjuk.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése