Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg csirkemell
- 1 doboz gomba, 20 dkg
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 púpos tk só
- 0,5 kk őrölt feketebors
- 1 csapott ek liszt
- 3,5 dl tejföl
A gombát alaposan átmossuk át és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított husit kockára vágjuk és hagyjuk lecsöpögni.
A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. A
lecsöpögött husit fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombát és jól
átforgatjuk.
Meghintjük a fűszerekkel.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje és fedő alatt
addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
Ha elfőtt a husi leve, akkor belekeverjük a tejfölt, és
hagyjuk besűrűsödni.
Nokedli körettel, melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése