Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg csirke mellfilé
- 1 óriási sárgarépa
- 1 csésze zöldborsó (3 dl)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 0,3 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt tárkony
- 0,5 db leveskocka
- 1 csapott ek liszt
- 2 púpos ek tejföl
A húst megtisztítjuk és felkockázzuk, hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb
darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a lecsöpögtetett húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a répát, a borsót és jól átforgatjuk.
Felöntjük vízzel.
Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal és beledobjuk a
leveskockát.
Fedő alatt addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a leves
levéből pár ek folyadékkal felhígítjuk, hogy ne hidegen öntsük a levesbe, mert
akkor csomós lehet.
Majd a tűzről levéve a levest, kavargatva beleöntjük a
tejfölt.
Pár percre visszatesszük a tűzre.
Melegen, ízlés szerint citrom karikákkal kínáljuk.
Tárkonyos ízvilágú leveseknek nincs párja, csoda guszta lett.
VálaszTörlésKöszi :-)
Törlésmég soha nem csináltam, de recepted alapján elfogom készíteni, egyszerű és guszta nagyon :)
VálaszTörlés