Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirke mellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 közepes TV paprika
- 1 közepes paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- 15 dkg zöldbab
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi darált pirospaprika
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
Az alaposan megtisztított húst felkockázzuk és hagyjuk
lecsöpögni.
A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk és a zsíron üvegesre
pároljuk.
A lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a zöldborsót, a csíkra vágott zöldbabot, az
apróra vágott paprikát, a nagyobb darabokra szeletelt héj nélküli paradicsomot
és a fűszereket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
Ha puha a hús, akkor a szaftból pár evőkanállal a tejfölhöz
keverünk, majd a zöldséges húshoz keverjük.
Pár perc alatt sűrűre főzzük.
Melegen, kifőtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése