Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 0,5 kis üveg szilvalekvár
- 7-8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
A szobahőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd
belekanalazzuk a tejfölt.
Alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba vagy Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük
pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
A hűtőből kivéve átgyúrjuk.
2-3 mm
vastagra kinyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 7,5 cm) kiszaggatjuk.
Minden körre rakunk 1 kk sűrű szilvalekvárt.
A tészta szélét ráhajtjuk és kiflit formázunk.
A hajtás részt alulra fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe
sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon a középső bordamagasságon 12
perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Még forrón a vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése