Hozzávalók 8 főre:
- 50 dkg makaróni tészta
- 2 tojás
- 3 dl tejföl
- 1 csapott kk só
- 25 dkg sajt
Raguhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi darált pirospaprika
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes paradicsom
Tepsihez:
- 3 dkg margarin
- 2 ek zsemlemorzsa
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset felkockázzuk és kevéske
olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, oregánóval,
bazsalikommal. Belezúzzuk a fokhagymát, belekanalazzuk a házi darált
pirospaprikát és belevágjuk a héj nélküli paradicsomot.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt addig
főzzük, míg a hús meg nem puhul.
A makaróni tésztát rövidebb szálakra törjük, és sós vízben puhára
főzzük. Átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni.
A tejfölt elkeverjük a sóval és a tojásokkal, belereszeljük
a sajt felét. Majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Egy közepes méretű tepsit (28*38cm) kikenünk margarinnal és megszórunk
zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a makaróni 2/3-át.
A megpuhult húst a tésztára kanalazzuk. (A hús alatt maradt
olajos levet nem öntöttem rá, mert akkor nagyon elázott volna az étel.)
Befedjük a maradék tésztával.
Ráreszeljük a másik fél sajtot.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel addig
sütjük, míg a sajt világos barna színt nem kap. (Nálam ez kb. 35 perc volt.)
Ha hagyjuk kicsit hűlni, éles késsel szépen kockára tudjuk
vágni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése