Egyszerű fasírt korong és friss zöldségek alkották a tölteléket. Nagyon laktató étel, még vacsira is maradt belőle.
Hozzávalók 8 főre:
- 8 db házi készítésű hamburger zsemle
- 50 dlkg sertés darált hús
- 1 tojás
- 8 ek zsemlemorzsa
- 1 tk só
- 1 tk házi fokhagymakrém vagy 2-3 gerezd fokhagyma
- késhegynyi bors
- olaj bőven a sütéshez
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 kígyóuborka
- 3 paradicsom
- mustár, majonéz, ketchup ízlés szerint
Egy
tálban a darált húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket.
Alaposan
összedolgozzuk.
Hengerré formázzuk és 8 egyenlő részre
vágjuk. Olyan tenyérnyi, lapos
korongokat formázunk, amilyeneket csak tudunk, mert sütés közben megemelkedik a
hús.
Forró
olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai
papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a paradicsomot, uborkát és
a lilahagymát karikára vágjuk.
A zsemléket kettészeljük.
Ízlés szerint rétegezzük a zöldségeket, a fasírtot és a
mustárt, majonézt, valamint a ketchupot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése