Hozzávalók 40 db rudacskához:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 25 dkg margarin
- 1 egész tojás lekenni
- 1 ek lenmag
- 1 ek szezámmag
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós
vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.
A lisztbe szórjuk a sót, majd a szobahőmérsékletű margarint
elmorzsoljuk benne.
Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát.
Legalább 1 ürát a hűtőben pihentetjük, mert elég lágy a tészta.
Erősen lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk.
Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Egy kisméretű tojást egy villával kissé felverünk, majd
lekenjük a rudakat.
Megszórjuk a lenmag és a szezámmag keverékével.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése